Knights Tavern nyheter

Knights Province Alpha 11 kommer att vara klar snart och det är dags att prata om ytterligare en unik funktion som den kommer att ha: Knights Tavern!
[Tavern Scene, 1658, av David Teniers II]
Knights Tavern (förkortat KT) är ett kodnamn för kontoservern som vi har utvecklat sedan 2019. Konton var en av de oftare efterfrågade funktionerna i KaM Remake, men vi hade aldrig expertis eller mod att faktiskt implementera det (nåja, för många skäl). Försök gjordes för KP, men de lyckades inte förrän nyligen, när en lycklig chans har kommit (i form av en artikel (https://habr.com/ru/post/491272/) och ett kodlager (https://github.com/Cooler2/ApusEngineExamples)). Now, knowing that the backend server can be developed in the same language as the game, KT is finally taking its chance to come true. Neat thing about KT, is that it can be used for both KaM Remake and Knights Province. Both games are very much alike in terms of accounts info they provide and can benefit from. So we can safely build KT in such a way that it allows for a single account for both Knights Province and KaM Remake. Register once and play twice. KP is our testground for the KT. Once it is sufficiently tested, KaM Remake can be upgraded and start using it too. You can help with KT playtesting right now, but more on that later. Basic auth functionality is mostly covered: KT has player accounts that can be registered, activated, logged in to and logged out of, forgotten passwords can be reset. For a proof of concept, KT can report how many player accounts it has and how many players were active within the last hour. The first useful feature in KT are mission highscores. If a single-player mission was prepared by the mapmaker in a specific way (2 lines of script, one dynamic and one static), the game can submit the mission’s winning score to KT and later on show the player his ranking in that mission.
Highscores för uppdraget
Word of caution, KT is still in beta and might have bugs in all different areas. We hope to iron them out over time. That’s why we start testing with simple functionality, so flaws in the authentication (which there must be) can be fixed. So, since there might be bugs and weak spots, do not use your everyday life passwords for KT. KT future allows for many interesting things:
  • Vänner, snabbmeddelanden, lobbyinbjudningar, klaner, etc
  • Spelarbetyg och rykte, ELO-poäng, etc.
KT ställer oss nya utmaningar:
  • Det måste kodas på ett asynkront sätt, så att dataförfrågningar inte saktar ner eller fryser spelet.
  • Spelardata måste skickas och lagras säkert (vi använder redan salter och hash)
  • Vi kommer att behöva bevara spelardata om uppgraderingar och mellan spelversioner
Det bästa av allt – du kan redan prova KT och hjälpa oss att förbättra det! Se de senaste KP wip-byggen (tillgänglig på Discord https://discord.gg/cEwJFSY). Vänligen rapportera eventuella buggar eller brister. Vi är också öppna för förslag på KT-funktionalitet. Den kan styra den åt många håll och det är bäst att välja de som är mer önskade.

4 svar på "Knights Tavern nyheter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*