Nieuws over Knights Tavern

Knights Province Alpha 11 zal binnenkort klaar zijn en het is tijd om te praten over nog een unieke functie die het zal hebben: Knights Tavern!
[Tavernescène, 1658, door David Teniers II]
Knights Tavern (kortweg KT) is een codenaam voor de accountserver die we sinds 2019 ontwikkelen. Accounts waren een van de meest gevraagde functies in KaM Remake, maar we hebben nooit de expertise of moed gehad om deze daadwerkelijk te implementeren (nou ja, voor talloze redenen). Er werden pogingen ondernomen voor de KP, maar die slaagden pas onlangs, toen zich een gelukkige kans aandiende (in de vorm van een artikel (https://habr.com/ru/post/491272/) en een coderepository (https://github.com/Cooler2/ApusEngineExamples)). Now, knowing that the backend server can be developed in the same language as the game, KT is finally taking its chance to come true. Neat thing about KT, is that it can be used for both KaM Remake and Knights Province. Both games are very much alike in terms of accounts info they provide and can benefit from. So we can safely build KT in such a way that it allows for a single account for both Knights Province and KaM Remake. Register once and play twice. KP is our testground for the KT. Once it is sufficiently tested, KaM Remake can be upgraded and start using it too. You can help with KT playtesting right now, but more on that later. Basic auth functionality is mostly covered: KT has player accounts that can be registered, activated, logged in to and logged out of, forgotten passwords can be reset. For a proof of concept, KT can report how many player accounts it has and how many players were active within the last hour. The first useful feature in KT are mission highscores. If a single-player mission was prepared by the mapmaker in a specific way (2 lines of script, one dynamic and one static), the game can submit the mission’s winning score to KT and later on show the player his ranking in that mission.
Hoogtepunten voor de missie
Word of caution, KT is still in beta and might have bugs in all different areas. We hope to iron them out over time. That’s why we start testing with simple functionality, so flaws in the authentication (which there must be) can be fixed. So, since there might be bugs and weak spots, do not use your everyday life passwords for KT. KT future allows for many interesting things:
  • Vrienden, instant messaging, lobby-uitnodigingen, clans, enz
  • Spelersbeoordelingen en reputatie, ELO-scores, enz.
KT stelt ons voor nieuwe uitdagingen:
  • Het moet op een asynchrone manier worden gecodeerd, zodat gegevensverzoeken het spel niet vertragen of bevriezen.
  • Spelergegevens moeten veilig worden doorgegeven en opgeslagen (we gebruiken al salts en hashes)
  • We zullen de spelersgegevens moeten bewaren tijdens upgrades en tussen gameversies
Het beste van alles: u kunt KT al uitproberen en ons helpen het te verbeteren! Bekijk de nieuwste KP wip-builds (beschikbaar op Discord https://discord.gg/cEwJFSY). Rapporteer eventuele bugs of gebreken. We staan ​​ook open voor suggesties over KT-functionaliteit. Het kan het in vele richtingen sturen en het is het beste om de meest gewenste richtingen te kiezen.

4 Reacties op “Nieuws over Knights Tavern

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*