Knights Tavern nieuws

Knights Province Alpha 11 is binnenkort klaar en het is tijd om te praten over nog een unieke functie die het zal krijgen: Knights Tavern!
[Tavern Scene, 1658, door David Teniers II]
Knights Tavern (kortweg KT) is een codenaam voor de accountserver die we sinds 2019 ontwikkelen. Accounts waren een van de vaker gevraagde functies in KaM Remake, maar we hadden nooit expertise of moed om het daadwerkelijk te implementeren (nou ja, voor tal van redenen). Er zijn pogingen gedaan voor de KP, maar die zijn tot voor kort niet gelukt, toen er een gelukkige kans was gekomen (in de vorm van een artikel (https://habr.com/ru/post/491272/) en een coderepository (https://github.com/Cooler2/ApusEngineExamples)). Now, knowing that the backend server can be developed in the same language as the game, KT is finally taking its chance to come true. Neat thing about KT, is that it can be used for both KaM Remake and Knights Province. Both games are very much alike in terms of accounts info they provide and can benefit from. So we can safely build KT in such a way that it allows for a single account for both Knights Province and KaM Remake. Register once and play twice. KP is our testground for the KT. Once it is sufficiently tested, KaM Remake can be upgraded and start using it too. You can help with KT playtesting right now, but more on that later. Basic auth functionality is mostly covered: KT has player accounts that can be registered, activated, logged in to and logged out of, forgotten passwords can be reset. For a proof of concept, KT can report how many player accounts it has and how many players were active within the last hour. The first useful feature in KT are mission highscores. If a single-player mission was prepared by the mapmaker in a specific way (2 lines of script, one dynamic and one static), the game can submit the mission’s winning score to KT and later on show the player his ranking in that mission.
Highscores voor de missie
Word of caution, KT is still in beta and might have bugs in all different areas. We hope to iron them out over time. That’s why we start testing with simple functionality, so flaws in the authentication (which there must be) can be fixed. So, since there might be bugs and weak spots, do not use your everyday life passwords for KT. KT future allows for many interesting things:
  • Vrienden, instant messaging, lobbyuitnodigingen, clans, enz
  • Spelersbeoordelingen en reputatie, ELO-score, etc.
KT stelt ons voor nieuwe uitdagingen:
  • Het moet asynchroon worden gecodeerd, zodat gegevensverzoeken het spel niet vertragen of blokkeren.
  • Spelersgegevens moeten veilig worden doorgegeven en opgeslagen (we gebruiken al zouten en hashes)
  • We moeten de spelersgegevens over upgrades en tussen gameversies bewaren
Het beste van alles is dat u KT al kunt uitproberen en ons kunt helpen het te verbeteren! Bekijk de nieuwste KP-wip-builds (beschikbaar op Discord https://discord.gg/cEwJFSY). Meld eventuele bugs of fouten. We staan ​​ook open voor suggesties over KT-functionaliteit. Het kan het in vele richtingen sturen en het zou het beste zijn om er meer te kiezen.

4 Reacties op “Knights Tavern nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*