Knights Tavern nyheter

Knights Province Alpha 11 kommer til å være klar snart, og det er på tide å snakke om enda en unik funksjon som den kommer til å ha: Knights Tavern!
[Tavern Scene, 1658, av David Teniers II]
Knights Tavern (Kort for kort) er et kodenavn for kontoserveren vi har utviklet siden 2019. Kontoer var en av de oftere etterspurte funksjonene i KaM Remake, men vi hadde aldri ekspertise eller tapperhet til å implementere det (vel, for mange grunner). Det ble gjort forsøk for KP, men de lyktes ikke før nylig, da en heldig sjanse har kommet (i form av en artikkel (https://habr.com/ru/post/491272/) og et kodelager (https://github.com/Cooler2/ApusEngineExamples)). Now, knowing that the backend server can be developed in the same language as the game, KT is finally taking its chance to come true. Neat thing about KT, is that it can be used for both KaM Remake and Knights Province. Both games are very much alike in terms of accounts info they provide and can benefit from. So we can safely build KT in such a way that it allows for a single account for both Knights Province and KaM Remake. Register once and play twice. KP is our testground for the KT. Once it is sufficiently tested, KaM Remake can be upgraded and start using it too. You can help with KT playtesting right now, but more on that later. Basic auth functionality is mostly covered: KT has player accounts that can be registered, activated, logged in to and logged out of, forgotten passwords can be reset. For a proof of concept, KT can report how many player accounts it has and how many players were active within the last hour. The first useful feature in KT are mission highscores. If a single-player mission was prepared by the mapmaker in a specific way (2 lines of script, one dynamic and one static), the game can submit the mission’s winning score to KT and later on show the player his ranking in that mission.
Highscores for oppdraget
Word of caution, KT is still in beta and might have bugs in all different areas. We hope to iron them out over time. That’s why we start testing with simple functionality, so flaws in the authentication (which there must be) can be fixed. So, since there might be bugs and weak spots, do not use your everyday life passwords for KT. KT future allows for many interesting things:
  • Venner, direktemeldinger, lobbyinvitasjoner, klaner osv
  • Spillerrangeringer og omdømme, ELO-scoring osv.
KT stiller oss nye utfordringer:
  • Det må kodes på en asynkron måte, slik at dataforespørsler ikke bremser ned eller fryser spillet.
  • Spillerdata må sendes og lagres sikkert (vi bruker allerede salter og hash)
  • Vi må ta vare på spillerdataene om oppgraderinger og mellom spillversjoner
Best av alt – du kan allerede prøve ut KT og hjelpe oss med å forbedre den! Se de siste KP wip-byggene (tilgjengelig på Discord https://discord.gg/cEwJFSY). Vennligst rapporter eventuelle feil eller mangler. Vi er også åpne for forslag til KT-funksjonalitet. Den kan styre den i mange retninger, og det er best å velge de som er mer ønsket.

4 svar på "Knights Tavern nyheter

Legg igjen et svar

E-postadressen din vil ikke offentliggjøres. Obligatoriske felt er merket *

*