Knights Tavern nyheter

Knights Province Alpha 11 kommer snart til å være klar, og det er på tide å snakke om en unik funksjon som den kommer til å ha: Knights Tavern!
[Tavern Scene, 1658, av David Teniers II]
Knights Tavern (forkortet KT) er et kodenavn for kontoserveren vi har utviklet siden 2019. Kontoer var en av de ofte etterspurte funksjonene i KaM Remake, men vi hadde aldri ekspertise eller mod til å faktisk implementere det (vel, for mange grunner). Forsøk ble gjort for KP, men de lyktes ikke før nylig, da en heldig sjanse har kommet (i form av en artikkel (https://habr.com/ru/post/491272/) og et kodelager (https://github.com/Cooler2/ApusEngineExamples)). Now, knowing that the backend server can be developed in the same language as the game, KT is finally taking its chance to come true. Neat thing about KT, is that it can be used for both KaM Remake and Knights Province. Both games are very much alike in terms of accounts info they provide and can benefit from. So we can safely build KT in such a way that it allows for a single account for both Knights Province and KaM Remake. Register once and play twice. KP is our testground for the KT. Once it is sufficiently tested, KaM Remake can be upgraded and start using it too. You can help with KT playtesting right now, but more on that later. Basic auth functionality is mostly covered: KT has player accounts that can be registered, activated, logged in to and logged out of, forgotten passwords can be reset. For a proof of concept, KT can report how many player accounts it has and how many players were active within the last hour. The first useful feature in KT are mission highscores. If a single-player mission was prepared by the mapmaker in a specific way (2 lines of script, one dynamic and one static), the game can submit the mission’s winning score to KT and later on show the player his ranking in that mission.
Toppscorer for oppdraget
Word of caution, KT is still in beta and might have bugs in all different areas. We hope to iron them out over time. That’s why we start testing with simple functionality, so flaws in the authentication (which there must be) can be fixed. So, since there might be bugs and weak spots, do not use your everyday life passwords for KT. KT future allows for many interesting things:
  • Venner, direktemeldinger, lobbyinvitasjoner, klaner osv
  • Spillerkarakterer og omdømme, ELO-scoring osv.
KT stiller nye utfordringer for oss:
  • Det må kodes på en asynkron måte, slik at dataforespørsler ikke bremser eller fryser spillet.
  • Spillerdata må sendes og lagres sikkert (vi bruker allerede salter og hashes)
  • Vi må bevare spillerens data om oppgraderinger og mellom spillversjoner
Best av alt - du kan allerede prøve KT og hjelpe oss med å forbedre det! Se de siste KP-wip-byggene (tilgjengelig på Discord https://discord.gg/cEwJFSY). Rapporter eventuelle feil eller feil. Vi er også åpne for forslag om KT-funksjonalitet. Det kan styre det i mange retninger, og det ville være best å velge de som er mer ønsket.

4 svar på “Knights Tavern nyheter

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *

*