Framtidsplaner

Du vet hur det går med hobbies över tiden, de ändrar. Denna Remake projektet har varit vår hobby för en lång tid, men eftersom alla saker förändras i den här världen, så gör det också ... Senaste utgåvan (r6720) var mycket ansträngande. Jag och Lewin är fortfarande på en semester från seriös KAM Remake kodning.

Vad jag kommer att säga har tjatat oss under lång tid. För några månader sedan insåg vi att vi fick så mycket uttråkad av pixelated 2D-grafik, nervösa animationer och ändlös ström av felrättning (och aldrig sinande källa av idéer för att lägga till nya hus och enheter som vi kunde inte lägga till) som vi har beslutat att sätta detta till ett slut.

Några av er kanske inte gillar det, men de som är starka utan ska gå:

Beslut fattades. Från och med det var svårt, så vi var tvungna att ha ett par glas vin (som gjordes tidigare av en kollega Farmer chap, stampa på rosa pixely druvor). Håll i era platser - beslutade vi att skapa ett radikalt nytt spel!

Vi har diskuterat över vad ska det vara - en FPS shooter i Lauenburg ruiner, Arcade Walheim, även ett racingspel i Moorbach förorter (jag har viss ras spel erfarenhet, även några bilmodeller i mitt garage). Allt som såg lovande och uppfriskande efter KAM. Men jag antar att alla är bunden till sitt öde, så vi hamnade precis där vi har börjat - på en RTS-genren. Kunde vara tråkigt igen, men vi tänkte att vi kanske ändra något i receptet.

Första saker först, leds vi till ritbordet. (Ursäkta våra linjer, vi hade vin, minns?)

Vi hade inga servetter, var tvungen att rita på en whiteboard

Spelets logik måste bli fullt rektangulära, helst i gröna linjerna. Hus skisserar måste bli rött för att sticka ut på skärmen. Något måste bli blå, men ingen av oss kunde minnas vad exakt, så vi har börjat arbeta och hoppas kunna räkna ut det senare. Och viktigast av allt, är ingen förändring komplett utan att ändra vänstra menyn i en bottom-sida ett. Någonsin!

Med allt som planerats i god tid har vi slaktat 2D göra och allt runt den och kastade bort (på det mest brutala sätt som möjligt). Hade också att avyttra oönskade vittne livegna och byggare. Hus revs och spillror städas upp. Nya burkar med färger öppnades och plywoodskivor beställt. Möt Next Knightly RTS prototyp:

Byggnad från skäl upp

Av alla saker, vi använder samma spelmotor. Porte Delphi kod till Unity eller Unreal Engine skulle ta månader av arbete, och vi har inte tid för det. Med ett team av bara två killar, måste vi vara effektiva. Lewin jobbar hårt på nya designidéer, balans och gameplay takt. Jag är fokuserad på att lägga en 3: e dimension till motorn, visuell design, 3D-modellering och animering.

Hammering plywood

Med den senaste tekniken OpenGL spelet kommer att innehålla 50% fler dimensioner, sfäriskt harmoniska träd, fysiskt baserade resurser och massor av ansiktshår för Rekryterar. Och naturligtvis bra perspektiv på Android, iOS, OSX, * nix och PC-versionerna från enda körbar!

Detta en lång väg framför oss. Vi kanske stöta på vissa problem, men förhoppningsvis kommer vi att övervinna dem som vi gjorde förr. Önska oss lycka till!

Tummen upp!

20 svar på ”Framtidsplaner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*