Framtidsplaner

Dere vet hvordan det går med hobbyer etter ei tid. De forandrer seg. Dette Remake-prosjektet har lenge vært hobbyen vår. Likevel, slik alt er i stadig endring, har også dette endret seg ... Siste utgivelse (r6720) var veldig utmattende. Jeg og Lewin har fortsatt helgefri fra virkelig KaM Remake-koding.

Det jeg nå skal si, har vi hatt i bakhodet lenge. For noen måneder siden innså vi at vi hadde fått nok av pikselert 2D-grafikk, hoppende animasjoner og ei endeløs rekke av feilretting (og ei endeløs fontene av ideer om å legge til nye hus og enheter som vi kunne ikke legge til) at vi har bestemt oss for å sette sluttstrek for dette.

Noen av dere vil nok ikke like dette, men de som ikke er følsomme bør fortsette å lese:

Det ble bestemt. Det var vanskelig i starten, så vi måtte ha et par glass vin (laget til tidligere av en viss Bonde-fyr mens han trampet på rosa pikselaktige druer). Hold på hatten - vi bestemte oss for å opprette et helt nytt spill!

Vi diskuterte hva slags spill det skulle være - et FPS-skytespill i Lauenburg-ruinene, Arcade Walheim, til og med et bilspill i Moorbachs forsteder (jeg har noe racingspillerfaring, og har til og med noen få bilmodeller i garasjen min). Alt dette så lovende og forfriskende ut etter KaM. Men jeg tror alle er bundet til sin skjebne, så vi endte opp akkurat der vi har startet - på en RTS-sjanger. Kunne bli kjedelig nok en gang, men vi tenkte at vi kunne endre litt på oppskriften.

Aller først gikk vi til tegnebrettet. (Unnskyld linjene våre - vi hadde vin, som du husker?)

Vi hadde ingen servietter, måtte tegne på et whiteboard

Spillets logikk må være helt rektangulær, fortrinnsvis i grønne linjer. Husytterlinjene må bli røde for å skille seg ut på skjermen. Noe må også bli blått, men ingen av oss kunne huske akkurat hva det var. Så vi har begynt å jobbe og håper å finne ut av hva det var senere. Og viktigst av alt: ingen endring er komplett uten å endre venstresidemenyen til en bunnsidemeny. Aldri!

Med alt dette planlagt i god tid har vi slaktet 2D og alt som har med det å gjøre, og kastet den bort (på den mest brutale måten). Måtte også kvitte oss med eventuelle uønskede treller og byggere som var vitner. Hus ble revet og rot ryddet opp. Nye bokser med maling ble åpnet og kryssfinerplater bestilt. Møt den forestående RTS-prototypen:

Bygging fra grunnen av

Av alle ting bruker vi den samme spillmotoren. Å overføre Delphi-kode til Unity eller Unreal Engine ville ha tatt måneder med arbeid, og vi har ikke tid til det. Med et team som består av kun to gutter, må vi være effektive. Lewin jobber hardt med nye designideer, balanse og gameplay-tempo. Jeg holder på med å legge til en tredje dimensjon til motoren, visuell design, 3D-modellering og animasjon.

Her slår vi på kryssfiner

Ved hjelp av den nyeste OpenGL-teknologien vil spillet inneholde 50% flere dimensjoner, sfærisk harmoniske trær, fysisk baserte ressurser og masser av ansiktshår for rekruttene. Og selvfølgelig gode utsikter på Android, iOS, OSX, *nix og PC-versjoner fra den ene eksvererbarfila!

Det er en lang vei å gå. Vi støter kanskje på noen problemer, men disse vil vi forhåpentligvis løse på samme måte som vi gjorde før. Ønsk oss lykke til!

Tommel opp!

20 svar på “Framtidsplaner

 1. Is this an April Fool? 🙂

 2. Guys… April will be in next five minutes…
  New game? .Yhis is too awesome to be real… Great joke!

 3. Good try for april fools 😛 love how much thought went into it haha

 4. Seems like an April fool. Good one!

 5. I know that this is just a joke..but to be honest i really like it.

 6. What is this shit

 7. eeeeeeww all aboard the mineshitcraft train

 8. i cant believe this.

 9. [LLL]Alchemist

  Yo Dudes, if i get it right, you will start with a development 3-D version of Kam-Remake? And stop develop the 2-D version. I like the 2-D version more then the 3-D version. And for the other dudes who think it’s a 1th April joke. I think it’s some serious shit what they tell. Because if i look to the date of the post, it’s 31th March 2015 not 1th April 2015.
  But…… many thanx for the work that they put in development.

  Greetzz&Cheers
  [LLL]Alchemist 😉

 10. OK CHUMPS!
  THUMBS UPP!
  LETS DO THIS !
  LEEEEEEWWWWIIIIIN JEEEEENKIIIIINSS!

 11. I wouldn’t actually mind playing this 😀 I mean look at it it’s awesome.
  All I say is well played guys, well played.

 12. Felippe R. Lobo

  Vocês fizeram um ótimo trabalho com o KAM nós aqui no brasil adoramos o jogo , com certeza este próximo sera tão bom quanto o remake que fizeram ou ate melhor . Boa Sorte 😀

 13. Noooooo 2D is ok

 14. No matter if joke or not, the 3D graphics style in the two screenshots looks awesome. Not like KaM(R), but great in it’s own way!

 15. You are telling it looks awesome ? Wake up guys , 2D looks the best – I didnt see better graphics/animation in others games. Thanks to 2D graphics you can run KaM on almost all PCs.
  Compromise solution is 3D mod can be just “skin”, so you can independently switch between 2D/3D (play in 2D against player with 3D) and game style would be same 🙂
  —sorry for my english

 16. I was stunned when I read this, but it is understandable after all.
  Despite that I would be very happy if this is a 1st of April’s joke indeed.
  Since it’s 2nd of April right now, Krom, Lewin, please confirm that this is a joke or not.

  Bow to you two!

 17. .. the joke has some serious truth to it.

 18. Relancez un projet pour le Kam Remake car version 3D ne plait pas du tout et remettez une version avec la possibilité de tuer des villageois et de créer la marie… du moins pour les joueurs qui souhaites jouer en mode Lan sur un server local. Par contre vous pouvez mettre des restrictions sur les joueurs qui décide de jouer sur server web.

  Une version de Kam Remake qui nous permettrais cela serais le top du top 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *

*